Урожай податків від аграріїв Херсонщини перевищив 70 мільйонів гривень

1 Червня 2018 14:50

За чотири місяці 2018 року місцеві бюджети Херсонщини отримали від платників четвертої групи спрощеної системи оподаткування 70,4 млн. грн. єдиного податку, це на 22 % більше, ніж торік.

Лідерами зі сплати єдиного податку четвертої групи є аграрії, що здійснюють діяльність у Каховському, Бериславському, Новотроїцькому та Чаплинському районах, якими забезпечено 31,4 млн.грн., що становить 45 % від загальних надходжень податку по області.

Єдиний податок з сільгоспвиробників у 2018 році стовідсотково зараховується до загального фонду місцевих бюджетів, тобто до скарбниць громад, де працюють такі сільгосптоваровиробники та сплачують податки.

Нагадаємо: до четвертої групи платників єдиного податку належать аграрії – сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Розмір податку розраховується за ставкою, яка залежить від категорії сільськогосподарських угідь та застосовується до бази оподаткування – нормативної грошової оцінки таких угідь (або нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області – для земельних ділянок водного фонду).