Матч СК “Каховка” – МФК “Кристал” зупинено на 60 хвилині

20 Травня 2018 13:44

Дербі Херсонщини обіцяло бути дуже видовищним. 19 травня на трибунах стадіону Олімпійський у Каховці був майже аншлаг.

Гра розпочалася на високих швидкостях. Перший небезпечний момент створили футболісти Кристала. Барладим опинився на правому фланзі та прострілив на Михайлова. Олександр знаходився у вигідній позиції, майже по центру воріт, але завдати акцентованого удару не зміг. Далі небезпеку створили каховчани. Перериваючи довгу верхову передачу з глибини поля, Малиш скинув м’яча прямо в ноги Дудкевичу той відпасував на Кузнецова, удар якого парирував Микита Крюков. Прорвавшись по правому флангу, небезпечно з гострого кута пробивав Барладим, а  Гливому не вистачило декількох сантиметрів, щоб вдало зіграти на добиванні.

На 25 хвилині господарі відкрили рахунок. Атака з лівого флангу завершилася подачею на дальню стійку, де Дудкевич переправив м’яч у кут воріт Крюкова.

Пропустивши, херсонці мали кілька нагод відігратися. Спочатку Карась потужно пробив у штрафному майданчику каховчан, але удар відбив Завгородній. Трохи згодом Цой наважився на удар з далекої дистанції, але і цього разу воротар господарів був на місці. Найреальнішу нагоду забити ще до перерви мав Малиш. Зовсім трохи не вистачило Станіславу аби замкнути простріл зліва від Карася.

Другий тайм розпочався у такому ж високому темпі, як і перша половина зустрічі. Кристалу потрібно було відіграватися, тому наші футболісти великими силами пішли в атаку. Каховчани в свою чергу відповідали контратаками. В одній з них нападник червоно-білих виходив віч-на-віч з Крюковим, але Микита вчасно скоротив відстань та ліквідував загрозу. А от наступна контратака господарів завершилася призначенням пенальті у ворота Кристала. Козаченко увірвався до штрафного майданчика, і Кравченко порушив правила. Пенальті реалізував Похитайло, хоча Крюков був близьким, щоб відбити цей удар.

Саме після реалізованого пенальті почалися події, що призвели до дострокового завершення матчу.

Під час святкування забитого м’яча один з футболістів каховчан став показувати нецензурні жести в бік фанатського сектору херсонців, що був щільно оточений поліцією. В результаті чого на поле вибіг один вболівальник, якого вдарив Козаченко. Через хвилину на полі було вже декілька десятків людей.  Поки поліція намагалася звільнити футбольне поле, Козаченко отримав червону картку за удар вболівальника.  Спори з арбітром тривали ще майже 10 хвилин. Коли ситуацію майже вдалося вгамувати, на бігових доріжках стадіону  з’явився велосипедист, якого почали затримувати поліцейські, це викликало чергові безлади на трибунах. Арбітр прийняв рішення завершити матч на 60 хвилині через неможливість забезпечити порядок на матчі.

Рішення стосовно подій даного матчу прийме Контрольно-дисциплінарний-комітет ААФУ 21 травня.