Херсонський художній музей запрошує на відкриття виставок до 40-річного ювілею

16 Травня 2018 11:41

18 травня о 14:00 Херсонський обласний художній музей ім. О.О. Шовкуненка запрошує на відкриття виставок до 40-річного ювілею: До Дня Європи в Україні «Західноевропейське мистецтво» — живопис, графика та скульптура ХVII – початку ХIХ ст. з колекції музею; До 40-річчя музею – Виставковий проект «Україна: від народного мистецтва до модерну»: «Українське мистецтво другої половини ХIХ – початку ХХ ст.» — живопис та скульптура з колекції музею; «Барви Українського розпису» — народні розписи на папері, витинанки з колекції музею; «Графіка Т.Г.Шевченка» — із зібрання Національного музею Тараса Шевченка (м.Київ); «Живопис Олександра Мурашка» — із зібрання Національного художнього музею України (м.Київ);

В цьому році 27 травня Херсонському обласному художньому музею ім. О.О. Шовкуненка виповнюється 40 років з моменту відкриття. За цей час його художня колекція з декілька сотень експонатів виросла до понад 12 000 предметів зберігання. До музейного зібрання увійшли «перлини» вітчизняного та світового мистецтва від XVII ст. до наших днів. Сьогодні наш музей, який розміщено у пам’ятнику архітектури та містобудування початку ХХ ст., будівлі колишньої Міської Думи, є справжньою «візитівкою» Херсону та центром його культурного життя.

До визначної дати музей готує виставковий проект року «Україна: від народного мистецтва до модерну», в рамках якого відкриються виставки «Українське мистецтво ХІХ – поч. ХХ ст.», «Українське мистецтво ХХ-ХХІ ст.», «Барви Українського розпису». Спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка та Національним художнім музеєм України вперше в Херсоні буде репрезентовано 30 оригінальних графічних творів Тараса Шевченка та виставку п’яти живописних шедеврів Олександра Мурашка.