Доброчесність депутатів Херсонської міськради: Михайло Линецький очолив рейтинг

4 Травня 2018 09:27

27 квітня в “Кризовому медіа-центрі.Херсон” відбулася прес-конференція з теми «Аналіз доброчесності депутатів Херсонської міської ради в деклараціях за 2016 та 2017 роки та при діях в умовах конфлікту інтересів». Результати відповідного аналізу презентував експерт Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Володимир Молчанов.

Згідно з методикою було перевірено наявність декларацій на сайті НАЗК (в разі наявності депутат одержував 5 балів, за відсутності 0), а також  самостійне оприлюднення депутатами своїх декларацій на інших, окрім НАЗК, відкритих ресурсах (оприлюднення 5 балів, відсутність 0 балів). Також експерти перевірили правдивість відомостей, поданих в декларації  шляхом її порівняння з даними інших відкритих джерел (Єдиним держреєстром юридичних осіб, ФОП і громадських формувань, Реєстром речових прав на нерухоме майно, Реєстром МВС (автомобілі), сайтом міської ради, деклараціями близьких осіб депутата). Відповідність відомостей у декларації даним інших джерел – 5 балів,  невідповідність – 0 балів.

Результати і оцінки

Максимально можливий бал по трьох критеріях оцінювання за 2 роки (30 балів) не отримав жоден херсонський депутат, оскільки окрім сайту НАЗК, ніхто з них не розмістив свої декларації за 2016 рік на інших ресурсах.

Найбільшу кількість балів за рейтингом доброчесності отримав очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна” Михайло Линецький – 25 балів.

Перевірка на відповідність даних відкритим реєстрам показала, що депутат зазначив всі відомості правильно. Крім того він додатково розмістив свою декларацію за  2017 рік на офіційному сайті міськради, продемонструвавши високий рівень своєї відкритості.

44 депутати, тобто, більшість, отримали по 20 балів. Перевірка на відповідність даних вівдкритим реєстрам показала, що ця група депутатів зазначив відомості правильно, але обмежилася оприлюдненням декларацій лише на обов’язковому ресурсі НАЗК.

За матеріалами “Політичної Херсонщини”