5 фактів, які доводять користь денного сну

1 Травня 2018 12:54
Денний сон корисний / Фото із соцмереж

Денний сон корисний / Фото із соцмереж

Денний сон дарує енергію і здоров’я і навіть 15-20 хвилин сну протягом дня ефективно вплинуть на організм людини.

Щоправда, не завжди можна виділити час для денного сну. Проте нехтувати такою можливістю точно не потрібно, пише портал AdMe.

Розумова активність

Сон відповідає за засвоєння інформації та навчання. Лише 60-90 хвилин денного сну підвищать розумову активність на наступну добу.

work-on-comp-health

Здорове серце

Дослідження Гарвардського університету доводять, що ті, хто регулярно дрімають вдень, менш схильні до хвороб серця. Для цього потрібно хоча б тричі на тиждень по 30 хвилин вдень спати.

Життя без тривоги і стресу

Втома сама по собі провокує стрес, що робить людей ще більш втомленим. Вирватися із замкнутого кола допоможе денний сон. Вчені помітили, що показники трьох гормонів стресу різко зростають у тих, хто не спав вдень.

Шкідлива їжа

Якщо втомленій людині не вистачає енергії, перше з чого вона буде її накопичувати – це солодощі, снеки чи енергетики. Куди більш приємний і корисний шлях – це поспати. У процесі відпочинку вивільняється енергія. Навіть 10-15 хвилин перепочинку звільнять від думок про шкідливі ласощі.

Прилив сил

Хоча сон – це пряма протилежність фізичним навантаженням, дослідження показали, що атлети, які переривали тренування заради денного сну, змогли домогтися більш високих результатів, ніж ті, хто нехтував відпочинком.

Сила, реакція, швидкість – всі ці показники прийдуть в норму після того, як ви подрімаєте.

Як правильно спати вдень:

Час: перші години після полудня – дуже вдалий час для сну.

Місце: прохолодна, тиха, затемнена кімната.

Тривалість: від 5 до 45 хвилин.

Необхідно: мобільний телефон з будильником, маска для сну (при яскравому світлі), подушка і ковдра.

Сон – це не розкіш, а життєва необхідність, як вода і їжа. Але багато людей як і раніше відмовляють собі в цьому і наносять шкоду власному здоров’ю.

Джерело: 24 канал