У Херсоні молодим вчителям платитимуть стипендії

27 Квітня 2018 11:44

У Херсоні велику плинність кадрів серед молодих педагогів загальноосвітніх навчальних закладів вирішили зупинити встановленням для них 10-ти щорічних стипендій, які будуть виплачуватись за рахунок коштів міського бюджету.

Рішення щодо встановлення стипендій було прийняте на засіданні виконкому Херсонської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Пропонується виплачувати 10 щорічних стипендій молодим педагогам. Ми проаналізували, що за 2016 – 2017 (навчальний – ред.) рік половина молодих педагогів, які прийшли після вузу працювати до школи (в Херсоні – ред.), звільнились. Для того, щоб якось затримати їх ми пропонуємо прийняття щорічних стипендій саме для молодих педагогів, щоб їх залишати при школі”, – сказав у виступі на засіданні виконкому начальник управління освіти міської ради Юрій Ніконов.

Як він зазначив, у 2017 – 2018 навчальному році ситуація із плинністю кадрів молодих педагогів в Херсоні продовжує залишатись напруженою. “Зараз вже 35% молодих педагогів, які прийшли працювати, звільнились”, – повідомив Ніконов.

Члени виконкому під час голосування з даного питання підтримали пропозицію начальника міського управління освіти щодо встановлення таких стипендій та їх кількості. Але якою сумою виражатиметься ця стипендія, наразі невідомо.