Підприємець, який захопив частину Каховського водосховища, постане перед судом

19 Квітня 2018 15:53

На Херсонщині Бериславська місцева прокуратура подала до Господарського суду Херсонської області позовну заяву на підприємця, який захопив частину водного об’єкту загальнодержавного значення – Дудчанську затоку Каховського водосховища.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Херсонської області Анна Чернявська.

“Бериславською місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Херсонської обласної державної адміністрації, Державного агентства лісових ресурсів України та Державного підприємства “Великоолександрівське лісомисливське господарство” подано позовну заяву до Господарського суду Херсонської області про повернення самовільно зайнятого підприємцем водного об’єкту загальнодержавного значення. Даний об’єкт – Дудчанська затока Каховського водосховища, що розташована у Нововоронцовському районі”, – повідомила Чернявська.

За інформацією прокуратури, площа самовільно зайнятої затоки становить близько 50 га, а її вартість оцінюється в 1 млн 196 тис. гривень. Підприємець, який захопив даний об’єкт, протягом 3-х років використовував його з порушенням вимог земельного та водного законодавства. Крім того, прокуратурою встановлено також факт самовільного захоплення цим підприємцем ще й земельної ділянки, розташованої поблизу Дудчанської затоки.

Наразі судовий розгляд цієї справи триває.