Херсонщина за результатами 2017 року лідирує за темпами росту інвестицій

5 Квітня 2018 13:05

Херсонщина за результатами 2017 року посіла перше місце серед регіонів України за темпами нарощування інвестицій в економіку області.

Про це поінформував у своєму публічному звіті щодо роботи керівництва Херсонської облдержадміністрації за 2017 рік, що відбувся 28 березня в кіноконцертному залі “Ювілейний”, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Протягом минулого року інвестиційні процеси в регіоні демонструють суттєву позитивну динаміку в різних видах і галузях інвестування. Наприклад, вперше за останні роки досягнуто позитивної динаміки темпів зростання прямих іноземних інвестицій. Позитивна динаміка спостерігається також у надходженні капітальних інвестицій у розвиток економіки регіону. Протягом 2017 року в області вкладено 6 млрд 750 млн гривень капітальних інвестицій, що на 35% перевищує показник 2016 року. За темпами нарощування інвестицій ми посіли перше місце серед регіонів України”, – розповів Гордєєв.

Як він підкреслив, “вказаних показників було досягнуто в результаті як переоснащення та модернізації існуючих підприємств, так і реалізації низки інвестиційних проектів”. Серед останніх, зокрема, проект з будівництва компанією “Нібулон” нового зерноперевантажувального терміналу у місті Гола Пристань, проект з будівництва у цьому ж місті компанією ТОВ “НВП “5 ЕЛЕМЕНТ” заводу з виробництва мікродобрив, проект відновлення та будівництва компанією “Агро-Діло” іригаційної системи у Білозерському районі на площі майже 1,5 тис. гектарів, та інші інвестиційні проекти.