«Атестація депутатів місцевих рад»: Михайло Линецький серед депутатів із найвищими показниками у роботі

3 Квітня 2018 08:02

Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень презентував результати оцінки діяльності депутатів Херсонської міської ради протягом другого року повноважень.

“Атестація депутатів Херсонської міської ради, за якої кожен депутат отримує оцінку за об’єктивними показниками та за експертним опитуванням, у Херсоні проводиться вперше. Також вперше кожен депутат отримає персональні рекомендації по покращенню своєї діяльності. Ця методика атестування депутатів місцевих рад вперше була застосована в Одесі. У 2017 – 2018 рр. проведена загальноукраїнська атестаційна кампанія. Вона проходила у восьми областях України”, – розповів голова Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Олександр Мошнягул.

Депутат Херсонської міськради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна” Михайло Линецький за результатами “атестації” серед депутатів із найвищими показниками у роботі.

ДЕПУТАТИ ІЗ ВИСОКИМИ ПОКАЗНИКАМИ У РОБОТІ ТА ВИСОКИМИ ОЦІНКАМИ ОПИТУВАННЯ

Лише 9 депутатів мають позитивні оцінки як за об’єктивними показниками своєї роботи, так й за загальними оцінками експертного опитування.

Це Алла Беліченко (Опозиційний блок), Оксана Д’якова (Радикальна партія Олега Ляшка), Андрій Дмитрієв (ВО «Самопоміч»), Дмитро Ільченко (ВО «Батьківщина»), Артем Кияновський (Опозиційний блок), Михайло Линецький (Блок Петра Порошенка), Оксана Матусевич («Наш край»), Станіслав Трошин (ВО «Батьківщина») та Олена Урсуленко (Блок Петра Порошенка).

РЕЗУЛЬТАТИ ВІДКРИТОСТІ, ПІДЗВІТНОСТІ ТА ДОБРОЧЕСНОСТІ У РОБОТІ НАШИХ ДЕПУТАТІВ:

Інформування про депутатів на сайті Ради можна вважати не достатнім. Лише у одного депутата Михайла Линецького оприлюднена автобіографія та план роботи. У всіх інших відсутні актуальні відомості про освіту, місце та досвід роботи.

Відвідування засідань постійних комісій: шість депутатів відвідали всі засідання постійних комісій. Це Дмитро Ільченко (ВО «Батьківщина»), Руслан Рубан (ВО «Самопоміч»), Ольга Маренчук та Ігор Семенчев («Наш край»), Антон Хмаро («Опозиційний блок»), Євген Назарян (УКРОП).

У 2017 р. у Херсонській міській раді склалася екстраординарна ситуація: з березня порушено права шести депутатів на членство у постійних депутатських комісіях. Це Вікторія Борисевич, Михайло Линецький, Сергій Жуйков, Олег Романюк, Олександр Кривчун та Віктор Шевчук.

Виступи та голосування. Михайло Линецький виступив більш ніж на 60% пленарних засідань і відповідно має по цьому показнику вищу оцінку.

Звітність. 18 з 54 депутатів порушили норми закону та не оприлюднили свій звіт. Лише у 10 депутатів оприлюднений звіт відповідав всім нормам закону. Це такі депутати: Дініс Бердник, Андрій Дмитрієв, Дмитро Іванов, Михайло Линецький, Володимир Сальдо, Ігор Семенчев, Валентин Сух, Антон Хмаро, Михайло Чемерис та Вячеслав Яременко.

Загалом, серед тих депутатів, які отримали більше половини позитивних оцінок експертів у ході опитування, тобто суми оцінок «5» та «4» – дев’ять депутатів.

Це Андрій Дмитрієв (68,9% позитивних оцінок), Станіслав Трошин та Олена Урсуленко по 65,5%, Віталій Богданов та Оксана Д’якова по 62,1%, Артем Кияновський та Михайло Линецький по 58,6% та Алла Беліченко й Дмитро Ільченко по 51,7%.