Херсонці заплатили в 4 рази більше податків на нерухомість, ніж минулоріч

28 Березня 2018 11:50

На Херсонщині за два місяці року громадяни сплатили до місцевих бюджетів області у чотири рази більше податку на нерухомість, відмінної від земельної ділянки, ніж за відповідний минулорічний період. Ця сума склала 400 тисяч гривень.

Таку інформацію повідомила Ірина Сальник, начальник сектора комунікацій відділу організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області.

Ірина Сальник прокоментувала таке зростання сплати податку за нерухомість:

«По-перше, зросла свідомість громадян щодо сплати податку на нерухомість: люди самі приходять до фіскальної службу, роблять звірки наявної у них нерухомості з даними в реєстрах і вносять до них уточнену інформацію щодо своєї нерухомості . А по-друге, змінилася позиція щодо цього податку у місцевої влади: якщо раніше органи місцевого самоврядування в області брали нульові ставки оподаткування на наявне у жителів територіальних громад нерухоме майно, то зараз там зрозуміли, що нульові ставки – не в інтересах громади, адже даний податок – це гроші в бюджет громади».

У цілому за два місяці року на Херсонщині до місцевих бюджетів області надійшло 9,2 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

З них 8,8 млн гривень сплатили суб’єкти господарювання – юридичні особи. Це в 1,7 рази або на 3,6 млн гривень перевищує їх торішній показник.

Джерело: dom.ria