У Херсонській області не вистачає патрульних, щоб забезпечити безпеку на адмінкордоні з анексованим Кримом

27 Березня 2018 14:52

У Херсонській області не вистачає патрульних, щоб забезпечити безпеку на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Це одна з причин, чому до кінця 2018 року буде сформована патрульна поліція АР Крим.

Про це в коментарі «Громадському радіо» повідомив заступник представника президента України в АРК Ізет Гданов.

«Кількість поліцейських, які були до анексії Криму в Херсонській області, залишилася на тому ж рівні. Там немає достатніх сил поліції, щоб повноцінно відпрацювати ту ситуацію, що склалася. Через кожен із трьох пунктів пропуску проходять наші громадяни. До 44 тисяч осіб проходять щомісяця тільки в один бік через пункт пропуску в селі Чонгар», – пояснив Гданов.

За його словами, з боку сусідньої Росії йдуть постійні спроби дестабілізізаціі ситуації на материковій частини України.

«Ми повинні сформувати на материковій Україні всі структури, щоб, коли прийде час звільнення Автономної Республіки Крим, ці підрозділи передислокувати туди», – розповів заступник представника президента України в АРК.

Головне управління МВС України в АР Крим 2015 року було відтворено і розпочало роботу в Одесі. Начальником Головного управління Національної поліції в АР Крим та місті Севастополі 2016 року призначили Анатолія Бахчіванжі.