5 принципів весняного раціону харчування

26 Березня 2018 09:10

Зміна пір року відображається на всьому, включаючи наші самопочуття і зовнішній вигляд. Якщо ви не знаєте, як після холодів розпрощатися з блідістю, вагою у всьому тілі і зайвими кілограмами, набраними за зимові місяці, візьміть на замітку поради з нашої статті – ми розповімо, як потрібно харчуватися, щоб вирішити всі ці проблеми.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Додайте вітамінів

Взимку вітаміни в їжі нам практично недоступні, так як доступ до свіжих овочів і фруктів порядком органічний. Відшкодувати брак допоможуть вітамінні комплекси.

Як тільки на прилавках з’являться свіжі овочі і фрукти – поповнюйте запас вітамінів ними. Ну, а поки їх вибір невеликий, рекомендуємо купувати свіжий кріп – в ньому багато корисних для організму речовин, особливо ця зелень багата на вітамін С.

2. Шукайте “гормон радості”

Традиційно ми вважаємо джерелами радості солодощі, але шоколадки і торти приносять лише короткочасне щастя, а потім надовго залишаються зайвими сантиметрами на талії.

Ми радимо шукати гормон радості (серотонін) в інших продуктах, таких як морська капуста, зелень і трубчасті гриби: білі, підосичники, підберезники і маслюки.

3. Не сідайте на дієту

Зміна пір року і так стрес для організму, посилювати його голодуванням і радикальними методами схуднення не варто.

Рекомендуємо періодично проводити розвантажувальні дні, в решту часу ж харчуватися збалансовано і здорово – поменше солі, жирної і смаженої їжі і, звичайно, мучного і солодкого.

4. Замініть м’ясо рибою

Весна – пора шашликів. І ми не спробуємо відрадити вас від веселих посиденьок на природі – просто намагайтеся стежити за тим, що їсте.

Необов’язково їсти свинину – замініть її на рибу, наприклад, тріску або дорадо, або ж підсмажте курку. А в поєднанні зі свіжими овочами і житнім хлібом у вас вийде смачний шашлик, який не зашкодить фігурі і не стане причиною тяжкості і болю в животі.

5. Їжте вчасно

Постарайтеся створити певний графік прийому їжі, з яким вам буде комфортно слідувати.

Забудьте про пізні вечерях і нічних поїдання десертів. Якщо вам хочеться з’їсти чогось забороненого, залиште це на ранок, коли організм на підйомі і здатний впоратися з шкідливою і калорійною їжею швидше і ефективніше.

Не забувайте і про обід – саме регулярне харчування протягом дня дозволить вам дотримуватися балансу і не переїдати на ніч.

Закріпіть правильне харчування фізичною активністю. Необов’язково займатися в спортзалі – більше гуляйте і проводьте час на свіжому повітрі. Пам’ятайте, що сонячне світло позитивно впливає не тільки на настрій, але і на швидкість обміну речовин. Підготуйтеся до настання весни і радійте теплим дням, які вже не за горами!