“Мельпомена Таврії” цього року відбуватиметься не лише у Херсоні

23 Березня 2018 08:06

Міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” цього року відбуватиметься не лише у Херсоні, а й ще в кількох містах півдня України.

Про це поінформував президент фестивалю, керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Куліша Олександр Книга, повідомляє Укрінформ.

“17 травня ми відкриваємо фестиваль. 10 днів він триватиме у Херсоні, і 10  – у Миколаєві. 10 плюс 10 – буде 20 (цей фестиваль 20-й – ред.)”, – сказав Книга.

Водночас він зазначив, що один із театрів Одеси теж готовий прийняти у себе учасників фестивалю.

Що ж до безпосередньо Херсонщини, то, за словами президента фестивалю, крім Херсона, деякі вистави цьогорічної “Мельпомени Таврії” планується показати і в сусідньому з обласним центром місті Олешки.

Як повідомив Книга, з огляду на ювілейну цифру фестивалю – 20 років, – у цьогорічного заходу буде також і 20 локацій, зокрема на вулиці Суворова у Херсоні, в лісі, на Дніпрі та в інших місцях.

Триватиме 20-й ювілейний Міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” до 26 травня.

Варто зазначити, що минулорічний фестиваль став рекордним за кількістю театрів-учасників та вистав, які вони показали глядачам. Окрім Херсона частину вистав 19-го фестивалю було зіграно також у Миколаєві, вперше після 18 років перерви. Перший фестиваль “Мельпомена Таврії” відбувся у 1998 році в містах Херсон і Миколаїв.