Здоровий обід, корисна вечеря

4 Березня 2018 13:50
shudnuty.com.ua

shudnuty.com.ua

В інтервалі між сніданком і обідом, як запевняють дієтологи, не забороняється перекушувати. З’їжте жменьку горіхів, шматочок сиру, трохи чорносливу або кураги. Перекусіть також йогуртом. А обід свій варто зробити різнобарвним.

Обід

Для обіду більшою мірою підходить морква, капуста, салатний перець, гриби. У цих продуктах міститься безліч поживних корисних елементів. Так як обід вважають основним прийомом їжі, обіднє меню повинно передбачати рибу або м’ясо. Намагайтеся чергувати споживання м’яса і відварених овочів (круп), сирих салатів. Якщо ви звикли до рідких блюд, починайте обід з супу.

Між прийомами їжі

Інтервал між трапезами повинен становити не більше трьох або чотирьох годин, а нічна перерва — всі десять годин. Так що, на думку дієтологів, відмовлятися від вечері не варто, навіть якщо ви прийняли рішення худнути. Вечірнє недоїдання здатне спровокувати збільшення апетиту вдень. А це загрожує збільшенням у вазі і навіть захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Важливо тільки не приймати важкої їжі пізніше, ніж за дві години до відходу до сну.

Вечірні продукти

Продукти, з’їдені на вечерю, не повинні бути надто жирними. Ідеальним варіантом для вечора вважається риба, свіжі і варені овочі, солодкі фрукти, запечене м’ясо птиці. Прослідкуйте, щоб вечеря не була надто рясною. Рясні трапези, особливо, рясна вечеря, — головна причина гастриту, панкреатиту, холециститу.

Споживання великих порцій призводить до зниження засвоюваності їжі. Увечері вважаються особливо корисними продукти, в яких містяться кальцій і магній. Кальцій здатний забезпечити стабільну роботу мозку, а магній дозволяє м’язам розслабитися. Даними елементами наділені всі види капусти, петрушка, кріп, злакові. Правильну регуляцію сну забезпечить триптофан. Цю амінокислоту містять банан, інжир, фісташки, м’ясо індички.

Прислухайтеся до свого організму, вживайте здорову їжу і ви забезпечите себе енергією нинішнім спекотним літом.

Джерело: udoktora