Віталій Ольховський: «Старатимусь забивати і допомагати «Кристалу»

18 Лютого 2018 09:41

Днями контракт із МФК «Кристал Херсон» підписав 24-річний нападник із Харківщини Віталій Ольховський. Після одного з перших тренувань у формі «зелено-синіх» ми поспілкувалися з Віталієм про його перехід до херсонського клубу. Нагадаємо, кольори «Кристалу» Ольховський уже захищав у 2016 році. Тоді він провів 10 матчів у другій лізі і забив один гол.

– Нагадай, де ти почав займатися футболом, за які команди виступав?

– Я починав у Харкові, в дитячій школі «Металіста». Далі грав у дублі криворізького «Кривбаса». Після розпаду цього клубу довелось пограти на аматорському рівні. Це були команди «Інгулець» (Петрово), «ЕТМ» (Харків). Потім деякий час грав у Німеччині. У мене був контракт з агентом, він запропонував спробувати свої сили за кордоном. Це був один з низових дивізіонів. Я грав у командах «Поммерн» (Грайфсвальд) та «Асканія» (Бернбург). Рівень там приблизно, як у нашій другій лізі. Однак я там не прогресував. Отримав трохи досвіду, вивчив мову. Але зрозумів, що як футболіст хочу реалізувати себе в Україні. Потім потрапив в «Кристал», пограв півроку. А восени 2016 року мене запросили в харківський «Геліос».

– Чи сильно тоді відчував контраст між першою і другою лігами?

– На той час різниця була відчутною. Перед «Геліосом» ставили задачу виходу до Прем’єр-ліги, відповідно були підібрані гравці. Мені було складно проявити себе, я грав небагато, забив лише один гол. Так як мало грав, я вирішив не продовжувати співпрацю з «Геліосом». Пізніше зв’язався з тренером «Кристала» Олександром Овчинніковим, він сказав, що їм треба нападник.

– Ти не думаєш, що перехід з першолігового «Геліоса» в «Кристал» – це крок назад?

– На даний момент ні. Я сподіваюсь отримати багато ігрової практики. Зрозуміло, що рівень дещо відрізняється. Але спостерігаючи зміни, які відбуваються в «Кристалі», я бачу багато позитивних моментів.

– Які саме зміни ти помітив?

– У команди хороше екіпірування, повноцінне харчування, з тренуваннями також все чітко. В клубі стабільне фінансування. Помітні зміни й на базі клубу: проводяться ремонти, для гравців створюються кращі умови. Тобто амбіції клубу вийти на вищий рівень дуже помітні, і я думаю «Кристал» впорається з цим.

– Як тобі працювати з молодим тренером?

– Комфортно, цікаво. Видно, що у Олександра Овчиннікова теж є амбіції, він хоче рости, прогресувати. І тут якраз хороша нагода для старту тренерської роботи. Так само, як і для молодих гравців. Я знаю, що тут хороша підготовка, адже саме після «Кристала» я перейшов у «Геліос».

– Які ти задачі ставиш перед собою?

– Як нападник я зобов’язаний забивати в кожному матчі, завжди бути налаштованим на гол. Хочеться бути помітним, а якщо нападник не забиває – він нікому не потрібен, це очевидно. Тому старатимусь забивати і допомагати «Кристалу» вирішити всі поставлені задачі.