На адмінкордоні з окупованим Кримом почали офіційно фіксувати незаконних перевізників

16 Лютого 2018 11:41

ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Уночі 13 лютого на контрольному пункті в’їзду — виїзду «Каланчак» біля адмінкордону з окупованим Росією Кримом офіційно зафіксували випадки нелегальних перевезень громадян. Про це у Facebook написав перший заступник представника Президента в АР Крим Ізет ГДАНОВ.

«Представництво Президента України в АРК спільно з СБУ в АРК, ДФС, Укртрансбезпекою, ГУНП області проводить заходи щодо ситуації з перевезенням пасажирів з/до КПВВ «Каланчак». Можна констатувати факт, що немає жодного легального перевізника, всі працюють без дозвільних документів, більшість — навіть без оформлення як суб’єкта господарювання та відповідно без ліцензії, страховки та інших дозвільних документів. Щодо порушників складено протоколи та акти. Ситуація вимагає негайного державного реагування ОДА, РДА в частині організації легального пасажирського сполучення», — написав Гданов.

Представник Президента в АРК Борис БАБІН зазначив, що 13 лютого, під час наради, зафіксовано факти порушення, а також «відписки» центральних та місцевих органів виконавчої влади про те, що «все гаразд», будуть передані «керівництву з пропозиціями».

Нагадаємо, минулого тижня в інтерв’ю газеті «День» Борис Бабін говорив про ситуацію з нелегальними перевезеннями до Криму. Бабін критикував обласну та місцеву владу, а також органи, які повинні стежити за безпекою на транспорті за відсутність їхньої уваги до цієї проблеми та можливу участь у тіньових схемах. Оголосити конкурс на легальні перевезення має Херсонська ОДА. «Дуже легко «стригти купони», якщо це нелегально. А коли буде легально — всі платитимуть податки і «заносити» ніхто не буде», — заявив Бабін у розмові з «Днем».

Іван АНТИПЕНКО, «День»