Херсонська лабораторія “Тотем” покаже три свої кращі вистави у місцевому театрі ляльок

9 Лютого 2018 10:26

Фото з відкритих джерел

Херсонський академічний театр ляльок і Театральна лабораторія “Тотем” вирішили об’єднати свої зусилля, аби херсонці мали змогу ходити в Театр ляльок і ввечері, а заклад став популярним не лише серед дітей, а й серед дорослих. 9, 16 і 23 лютого в театрі покажуть три кращі вистави команди “Тотему”.

За останні три роки “Тотем” створив цілий ряд вистав, які дивилися жителі Києва, Львова та Харкова, але не рідні херсонці. Тому було вирішено показати кращі спектаклі в рамках однієї шоу-програми. Якщо цей експеримент виявиться вдалим, то доросла програма в Театрі ляльок може отримати постійну прописку вже в найближчому майбутньому, відзначають організатори театральної програми.

9 лютого на глядачів чекає вистава Олени і Максима Афанасьєвих “Чужі. Післямова”. Автори називають її театральним продовженням легендарної кінофраншизи. На сцені обіцяють огидних ксеноморфів, сексуальних андроїдів, реп-баттл, цікаву теологію і гендерні дебати під живу рок-н-рольну гітару.

За тиждень, 16 лютого, у Херсонському театрі ляльок “Тотем” презентує виставу на основі інтерв’ю з реальними людьми – “Макарони з сахаром” (драматург – Євген Марковський, режисер – Максим Афанасьєв). Це документальна вистава-дослідження, для якої були зібрані інтерв’ю з людьми різних професій та занять. Всі ці люди – з сільської місцевості і всі вони намагаються інтегруватися у міське середовище та зробити успішну кар’єру. У когось це виходить, у когось не дуже. Текст п’єси написаний живим південноукраїнським діалектом.

Третьою виставою шоу-програми “Тотему” стане “Елефант”, яку покажуть 23 лютого (драматург – Микола Гоманюк, режисер – Максим Афанасьєв). Це своєрідний сторітейлінг за оповіданням відомого херсонського художника Стаса Волязловського, який нещодавно пішов з життя. “Елефант” – це колаж авторського тексту і документального інтернет-мотлоху, який розповідає про долю простої людини на пост-радянському просторі. Фабула вистави така: дружина їде в Москву на заробітки і залишає безробітного чоловіка робити в квартирі євроремонт. Екзотична жива музика, матеріалізація снів, м’яка іграшка, бесіди по душах і знаменитий балет зі швабрами, анонсують автори вистави.

Іван АНТИПЕНКО, Херсон, “День”