У 2017 році українські аграрії зібрали 9,3 млн тонн овочевих культур з 446,3 тисяч га при врожайності 207,8 ц/га. Крім того, урожай картоплі склав 22,2 млн тонн з 1,3 млн га при врожайності 167,8 ц/га.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики з посиланням на Держстат.
“Овочів відкритого грунту було зібрано 8,7 млн тонн (94% від усіх овочів) з 440,3 тис. га при врожайності 197,9 ц/га, закритого грунту – 0,56 млн тонн (6%) з 6 тисяч га при врожайності 929,1 ц/га”, – йдеться у повідомленні.
До ТОП-3, за обсягами врожаю увійшли: капуста, помідори та цибуля.
«У розрізі культур найбільше було зібрано: капусти головчастої – 1,6 млн тонн з 63,7 тис. га при врожайності 259,3 ц/га, помідорів – 2,26 млн тонн з 74,2 тис. га при врожайності 304,9 ц/га, цибулі ріпчастої – 0,97 млн тонн з 54,7 тис. га при врожайності 177,5 ц/га, моркви – 838 тис. тонн з 42,7 тис. га при врожайності 195,2 ц/га, буряка столового – 837 тис. тонн з 38,4 тис. га при врожайності 216 ц/га», – акцентували у профільному міністерстві.
Найбільше було зібрано овочевих культур у Херсонській (1,26 млн тонн), Дніпропетровській (0,7 млн тонн), Харківській (0,69 млн тонн), Київській (0,57 млн тонн), Миколаївській (0,55 млн тонн) та Львівській (0,51 млн тонн) областях.
Як повідомляло Мінагрополітики, у 2016 році урожай овочів склав 9,0 млн т при середній урожайності 208,2 ц/га. Крім того, було зібрано 20,9 млн т картоплі при урожайності 160,7 ц/га (- 0,7 ц/га).