Херсонка у складі гурту «B&B Рroject» підкорює світ бандурою

6 Лютого 2018 10:51

Херсонка Тетяна Мазур разом з однодумцями у 2015 році створили колектив «B&B Рroject», основною метою якого є популяризація народних інструментів бандури та баяну. На даний момент кількість переглядів їх відео у YouTube та Facebook перевищує 20 мільйонів, у репертуарі більше 40 композицій, передає ПІК.

Справжній фурор викликала одна з останніх робіт гурту – українська версія найпопулярнішої композиції у світі «Despacito», яка має вже більше 1,2 мільйони переглядів в YouTube.

Їх кавер на саундтрек до серіалу «Гри престолів» увійшов у рейтинг, складений редакторами популярної британської радіостанції Classic FM. Зйомки кліпу проходили у Кам’янець-Подільській фортеці.

Популярності гурту додали й виступи наприкінці січня цього року у Давосі, де проходив Всесвітній економічний форум. «B&B Рroject» мав концертні виступи в Українському домі в Давосі.

Зараз гурт, в складі якого Тетяна Мазур (бандура), Сергій Шамрай (баян), Костянтин Марко (ударні), Денис Стефанко (електро-контрабас), готується до всеукраїнського туру.

Цікаво, що любов до бандури у Тетяни з дитинства, на цьому інструменті грала й зараз грає її мати – Наталія Мазур, яка викладає у Херсонському музичному училищі та створили ансамбль бандуристів при ньому.