Херсонський рибзавод забруднив грунт нафтопродуктами – Держекоінспекція

5 Січня 2018 08:21

ХерсонDayly

Державна установа “Херсонський виробничо-експериментальний завод по розведенню молоді частикових риб” забруднила нафтопродуктами свою територію.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Херсонській області.

“Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Херсонській області проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДУ “Херсонський виробничо-експериментальний завод з розведення молоді частикових риб”. Під час проведення перевірки на території вирощувальної дільниці заводу встановлено факт розливу нафтопродуктів на грунт. Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного  контролю Державної екологічної інспекції у Херсонській області відібрано проби грунтів. На цей час виконується розрахунок збитків, заподіяних державі внаслідок забруднення земель”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Держекоінспекції, заводу надано припис з метою усунення порушень природоохоронного законодавства. На посадових осіб підприємства складено адміністративний протокол за ст.52 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель”.

Джерело: Укрінформ