Реконструкцію Чаплинської телерадіовежі планують завершити до травня 2018 року

21 Грудня 2017 11:30

Проект реконструкції Чаплинської телерадіовежі планують реалізувати до травня 2018 року. Про це напередодні заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв після огляду телерадіовежі.

«Дуже цікавий проект. Закінчити його ми повинні до травня 2018 року. Металлоконстуркціі для будівництва і споруди вежі вже готові. Для нас важливо, щоб українське слово чули наші співвітчизники на тимчасово окупованій території Криму», – зазначив Гордєєв.

Раніше член Нацради України з телерадіомовлення Сергій Костинський заявив, що протягом першої половини 2018 року планується збільшити висоту державної вежі в Чаплинці Херсонської області з 92 до 133 метрів.

Костинський також розповів про плани щодо «створення додаткового цифрового мультиплексу з метою організації потужного мовлення в напрямку Армянська і Красноперекопська перших п’яти українських телеканалів».

Крім цього, державні органи України планують організувати аналогове мовлення двох українських телеканалів і до семи українських радіостанцій на анексований півострів.

Публічних коментарів російської влади Криму з цього приводу немає.

17 серпня з Чонгарської телерадіовежі в Херсонській області розпочалася трансляція цифрового телебачення на територію анексованого Криму.

На територію Північного Криму транслюються п’ять каналів – «UA: Крим», «5 канал», «Прямий канал» («Тоніс»), ICTV, «Чорноморська телерадіокомпанія».

23 листопада Костинський повідомив, що Київ збільшив потужність мовлення на територію анексованого Росією Криму більш ніж утричі.