На дороги на Херсонщині у 2018 році виділять у сім разів більше коштів, ніж цьогоріч

18 Грудня 2017 08:01

autoforos.ua

Прогнозована сума фінансування з державного бюджету на ремонт і утримання місцевих доріг Херсонської області в 2018 році становитиме 281,2 млн грн, що у 7 разів більше, ніж у поточному році (38 млн грн). Про це йдеться у розпорядженні голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва «Про план заходів щодо утримання та розвитку автомобільних доріг області». Крім того, планується збільшення фінансування ремонтних робіт з обласного, місцевих бюджетів та інших джерел.

Зазначається, що у зв’язку з децентралізаційними процесами передбачена передача автомобільних доріг загального користування місцевого значення зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України до сфери управління обласних державних адміністрацій. Передачі підлягають 3571,6 км доріг. До переліку автомобільних доріг загального користування, що мають першочергове значення для області та підлягають ремонту у 2018 році, запропоновано включити 10 об’єктів протяжністю 111,9 км на суму понад 300 млн грн, а також ділянки автошляхів загального користування місцевого значення вздовж моря протяжністю 67,2 км на суму понад 263 млн грн. Ще 175 км доріг державного значення, за даними Служби автомобільних доріг, потребують ремонту на суму понад 1,5 млрд грн.

Пріоритетними напрямками ремонтних робіт визначено ділянки доріг Одеса — Мелітополь — Новоазовськ, Олешки — Гола Пристань — Скадовськ, Мар’янське — Берислав та Високопілля — Велика Олександрівка — Берислав. Це дороги з найбільшим транспортним потоком, які сполучають Херсонську область з Дніпропетровською або ведуть до популярних курортних містечок: Скадовськ, Лазурне, Залізний Порт. Всього, за даними ОДА, майже 90% доріг області потребують ремонту.

Іван АНТИПЕНКО, «День»