На Херсонщині продовжують інвестувати в альтернативну енергетику

30 листопадаа 2017 13:55

Сьогодні розвиток альтернативної енергетики набирає обертів по всьому світу. 144 держави проголосили її пріоритетом у своїй політиці і Україна не  є винятком. Лише за останні три роки було введено понад 1,6 ГВт теплових потужностей, що працюють на альтернативних видах палива. Зокрема, Херсонська область стала цікава для інвесторів у плані реалізації проектів, пов’язаних із «зеленою енергетикою».

На даний час на Херсонщині діють 11 сонячних (Генічеський, Скадовський, Високопільський, Великолепетиський, Великоолександрівський, Білозерський райони) та 4 вітрові електростанції (Скадовський, Каланчацький, Чаплинський райони), якими упродовж 2016 року згенеровано 140 мільйонів кВт електричної енергії.

Щодо планів на майбутнє, то найближчим часом у Новотроїцькому районі планується реалізація ще двох проектів з будівництва вітрових електростанцій потужністю 138,6 МВт, загальною вартістю 3,4 мільярда гривень. Також у перспективі будівництво об’єктів альтернативної енергетики компанії «Віндкрафт Україна» в Каланчацькому, Білозерському та Чаплинському районах сумарною потужністю майже 600 МВт.

Можна з упевненістю сказати, що за такого посиленого росту «зеленої енергетики» зникає потреба у спорудженні другої черги Каховської ГЕС, яку наразі так активно обговорюють.