У Херсоні відкрили центр підготовки швачок та кравчинь

19 листопадаа 2017 11:55

17 листопада голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв взяв участь у відкритті навчально-практичного центру з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Швачка. Кравець. Закрійник», який знаходиться на базі Державного навчального закладу «Херсонське вище професійне училище сервісу та дизайну».

Центр створений з метою оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів та сприяння якісній підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб економіки.

Очільник області Андрій Гордєєв підкреслив: «Раніше професійно-технічна освіта була відділена від виробництва, для якого вона готувалась. Сьогодні ми маємо забезпечити взаємозв’язок між теоретичними знаннями та практичними навиками майбутніх фахівців. Крім того, обладнання, яке тут є, таке ж як і в професійних цехах, що дасть змогу студентам швидше адаптуватися до умов виробництва».

Варто зазначити, що на придбання сучасного обладнання з державного бюджету було виділено 330,0 тисяч гривень. На ці кошти було куплено:

– машину для розрізання паперу та картону по контору
– промислові швейні машини «Typical», «TYPE SPECIAL»,
– оверлок «Typical»
– прес для термодруку «TYPE SPECIAL»
– парогенератор з паровою щіткою
– пересувний шабельний розкрійний ніж Sanyian10
– манекени
– праску з парогенератором
– прасувальний прямокутний стіл

За словами Наталі Парафіленко, старшого майстра училища, центр буде займатися не тільки професійною первинною підготовкою, а й перепідготовкою робочих кадрів, підвищенням кваліфікації та стажуванням.

Наразі на даній спеціальності навчається близько 200 студентів. «Ми робимо все, щоб наші діти залишалися у Херсонській області, мали гарну освіту, роботу та гідний рівень життя», – додав Андрій Гордєєв.

Джерело: medianova