На Херсонщині серед кандидатів в депутати на перших виборах в ОТГ переважає сільська інтелегенція

20 Жовтня 2017 13:50

dniprovec.kiev.ua

Всього на виборах до Високопільської ОТГ зареєстровано 123 кандидати у депутати, серед них 63 жінки. На посаду голови Високопільської ОТГ зареєстровано 9 кандидатів, серед них 2 жінки.

За 14 депутатських мандатів Чулаківської ОТГ змагаються 41 жінка

Всього зареєстровано 72 кандидати. Є округи, на яких з восьми кандидатів – 6 це жінки, або 4 кандидати-жінки з 5 кандидатів. У Чулаківській ОТГ – 14 виборчих округів.

Також на виборах голови Чулаківської ОТГ зареєстровано 5 кандидатів, 3 жінки, серед них і діюча сільський голова Світлана Корольова.

За 14 депутатських мандатів Борозенської ОТГ змагаються 40 жінок

Борозенська ОТГ: 62 кандидати у депутати. Серед них 40 жінок. Це кандидатки висунуті шляхом самовисування, партією УКРОП, ВО Батьківщина, Аграрною партією, БПП «Солідарність», Самопоміч, Опозиційний блок. Серед висунутих кандидаток переважає сільська інтелігенція та безробітні. Так серед висуванців опозиційної ВО Батьківщина вчительки, виховательки, бібліотекарки.

Також на виборах голови Борозенської ОТГ зареєстровано 3 кандидати, 1 жінка – Борозенський сільський голова Галина Кузьміна.

За 22 мандати депутатів Костянтинівської ОТГ змагаються 53 жінки

Костянтинівська ОТГ. Зареєстровано 78 кандидатів. Серед них 53 жінки. Також серед висунутих кандидаток переважає сільська інтелігенція та безробітні. Так серед висуванців опозиційної ВО «Батьківщина» знов ми бачимо вчительок місцевих шкіл, виховательок, бібліотекарок.

Така ситуація зрозуміла, так як начальник відділу освіти Горностаївської РДА є діючим депутатом Горностаївської ОТГ. Ця пані була висунута саме від політичної сили під назвою ВО «Батьківщина». Нагадаємо, що лідерка цієї партії завжди заявляє про опозиційність цього політичного об’єднання.

На виборах голови Костянтинівської ОТГ зареєстровано 4 кандидати, 2 жінки, серед них діюча Костянтинівський голова Тетяна Бельдюгіна.

Джерело: medianova.com.ua