На Херсонщині поширюється локальне FM-мовлення

17 Жовтня 2017 08:11

ukrinform.ua

Комунальне підприємство «Селищкомунгосп» смт Рикового, що в Генічеському районі Херсонщини (на кордоні з Кримом) отримало ліцензію на FM-мовлення на частоті 87,9. Сигнал місцевого радіо покриватиме територію селища та передаватиме всеукраїнські, обласні та місцеві новини.

Розвиток місцевого малопотужного FM-мовлення в Херсонській області виконує важливе завдання із забезпечення інформаційної безпеки на її території, оскільки деякі частини районів, прилеглі до тимчасово окупованого Криму, донедавна не мали українського мовлення, вважають у Херсонській ОДА. Розв’язанню цієї ситуації сприяла побудова телевежі на півострові Чонгар. Іншим дієвим кроком є впровадження проекту «Радіо громад». Обидва кроки виконуються в межах Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016 — 2017 роки.

Херсонщина є однією з 14 областей, де впроваджують цей вид місцевого мовлення. Ліцензію на нього було надано 5 жовтня Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення за результатами конкурсу. Раніше ми повідомляли, що локальне FM-радіо мало бути створене також в Іванівському районі та м. Нова Каховка. Як кажуть місцеві мешканці Іванівки, радіо ще в процесі створення. Головна проблема — відсутність кадрів. А в Новій Каховці вже працює комунальне підприємство. На хвилі 100.9 FM локальний мовник має дві години на добу. Крім того, новокаховське радіо продовжує дротове мовлення.

Іван АНТИПЕНКО, «День»