16 вересня у Херсоні проходитиме акція «Безпека міста»

14 Вересня 2017 15:50

16 вересня партнерські громадські організації  спільно з Патрульною поліцією міста Херсон  проведуть акцію інформування мешканців міста з питань безпеки. Захід відбудеться  на вулиці Суворова (біля погруддя О. Суворову).

Чим важлива акція «Безпека міста»?

У березні-квітні 2017 року силами Громадського центру «Нова генерація» проведене опитування мешканців Херсона щодо оцінки та бачення основних складових безпеки міста. Однією з виявлених проблем є незнання містян про діяльність поліції, про механізми захисту в небезпечних ситуаціях.  

Саме тому, 16 вересня, у День міста, відбудеться вулична інформаційно-просвітницька акція «Безпека міста» за участю представників патрульної поліції, громадських організацій та державних установ, спрямована на попередження злочинності, посилення правопорядку та місцевої безпеки.

В рамках акції заплановано:

  • Показ інформаційних роликів «Безпека  – відповідальність кожного!»;
  • Розповсюдження інформаційних флаєрів з описом алгоритмів дій у 5 небезпечних ситуаціях  – ДТП, грабіж, крадіжка, шахрайство, домашнє насильство;
  • Надання безоплатних юридичних консультацій юристами правозахисних організацій;
  • Консультування  працівниками патрульної поліції;
  • Інтерактивна мапа безпеки міста;
  • Інсталяція «ГРАНІ», яка знайомить із реальними історіями постраждалих від торгівлі людьми, порадами із безпечного працевлаштування та подорожей, а також із номерами гарячих ліній із протидії торгівлі людьми.
  • Збір підписів щодо ініціювання громадських слухань з питання необхідності створення у місті Кризового центру для жінок, які стали жертвами насильства в сім’ї, в рамках громадської кампанії «Херсон – територія вільна від насильства»(Зверніть увагу! Щоб приєднатися до збору підписів, необхідно знати свої паспортні дані, для зазначення їх у підписних листах).

Місце проведення акції: вул. Суворова, 1, біля пам’ятнику Суворову.

Час проведення: з 12.00 до 17.00.

У разі виникнення запитань звертайтесь: координаторка акції Оксана Глєбушкіна, newgener93@gmail.com

Довідка

Шість партнерських громадських організацій Херсона у вересні 2016 року підписали Меморандум про взаємодію у реалізації проекту «Безпечне місто: об’єднуємо зусилля  заради якісних змін у громаді»:

– ГО «Громадський центр «Нова генерація»,

– Херсонський обласний фонд милосердя та здоров’я,

– ГО ІРЦ «Правовий простір»,

– ХОЦ «Успішна жінка»,

– ГО «Херсонський клуб екстремальної журналістики»,

– Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області.

Проект «Безпечне місто: об’єднуємо зусилля  заради якісних змін у громаді» виконується за підтримки Програмної  ініціативи «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження»