На Херсонщині «земельні» бізнесмени привласнили 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів

26 Серпня 2017 10:56

На Херсонщині посадові особи приватного підприємства привласнили грошові кошти однієї з сільських рад Херсонської області, шляхом несплати за користування земельною ділянкою у сумі 1,3 млн. гривень.

Це стало відомо працівникам оперативного управління Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення заходів, спрямованих на виявлення та припинення протиправних діянь у сфері використання земельних ресурсів України.

Так, у період з лютого 2013 року по грудень 2016 року, всупереч вимогам Податкового та Земельного кодексів України, «земельні» бізнесмени не сплачували орендну плату за користування земельною ділянкою, яка перебувала у власності  місцевої громади. Без укладання договору оренди землі, термін якого був вичерпаний раніше, на державних землях загальною площею майже 13 га власники приватного підприємства розташували автомайданчик із комплексом сервісних послуг без жодних правовстановлюючих документів.

За результатами відпрацювання інформації та на підставі матеріалів наданих оперативними працівниками ОУ ГУ ДФС у Херсонській області слідчим відділенням Херсонського відділу поліції ГУ НП у Херсонській області внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження, що кваліфікується за ч. 3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання своїм службовим становищем). Досудове розслідування триває.