На Херсонщині створюється єдине україномовне середовище в навчальних закладах області

10 Серпня 2017 14:14

На Херсонщині залишилося 26 російськомовних шкіл: 13 – в обласному центрі, 7 – у Генічеському, 2 – у Нижньосірогозькому, по 1 – у Каховці, Новій Каховці, Великолепетиському та Новотроїцькому районах. Ці школи прогнозують прийняти на навчання з 1 вересня цього року 1614 першокласників.

Щоб забезпечити виконання орієнтовного плану переведення російськомовних шкіл області на українську мову навчання, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 26 червня 2017 року № 454, проведена значна організаційна робота щодо забезпечення належних умов майбутнім першокласникам для навчання в україномовному середовищі.

В першу чергу це стосується питання забезпечення учнів підручниками. Особливо для м. Херсона, де потреба становить біля 1000 комплектів, а для Генічеського району – майже 300.

За інформацією управління освіти, науки та молоді ОДА із наявного фонду сформовано 433 комплекти. Інститутом модернізації змісту освіти виділено додаткові підручники з резервного фонду і до початку нового навчального року в область надійде до 500 примірників.

Крім того, у Генічеському районі сесія районної ради виділила 198 тис. грн на придбання підручників для перших україномовних класів та вже розпочато підготовку угоди з видавництвом «Генеза».

Також управління освіти Херсонської міської ради 7 серпня внесло пропозиції до міської ради про виділення 636 тис. грн на придбання підручників для перших україномовних класів.