Вартість кавунів та динь у Херсоні та на ринках України

23 Липня 2017 10:51

nter.net.ua

На ринках українських міст вже пропонують баштанні. Українці полюбляють кавуни і дині не тільки за їх смак та прохолоджуючі властивості, а й за їх користь.

М’якоть дині містить багато мікроелементів таких, як калій, кальцій, залізо, магній, а також вітаміни групи А, В і С, каротин і пектини.

Кавун також багатий на корисні речовини. Він містить фолієву кислоту,  яка бере участь у кровотворенні та підтримує імунну систему, передає УНН.

Кореспонденти УНН дізналися вартість баштанних у різних регіонах України.

Так, найдешевші дині можна придбати у Маріуполі – 5-6 грн/кг. Кавуни в середньому коштують 4,5-5 грн/кг. Така сама ціна на кавуни у Дніпрі, а дині тут можна придбати за 10 грн/кг.

Також за 10-11 грн/кг можна купити диню у Запоріжжі. Ціни ж на кавуни тут коливаються в діапазоні від 4 до 17 грн/кг, і це найдорожчий показник по Україні.

Найдорожчі дині продають в Ужгороді. Там їх ціна сягає 19 грн/кг. Ціни на кавуни трохи вище середніх – 6-8 грн/кг.

Найдешевші ж кавуни можна придбати у Херсоні – усього за 1,5 грн/кг. Ціни на дині там теж нижче середніх – 7-8 грн/кг. В Одесі кавуни і дині продають по 5 і 15 грн/кг відповідно.

За 5-7 грн/кг можна придбати кавун у Житомирі, дині там коштують 14-16 грн/кг. У Кропивницькому в середньому 1 кг дині коштує 12 грн, а кавуна – 5грн.

Однакова ціна на дині у Львові та Рівному – 11-12 грн/кг. А от ціни на кавуни різняться: 4,5 грн/кг у Рівному та 6-6,5 грн/кг у Львові.

Слід додати, що ранні баштанні можуть містити шкідливі речовини. Тому фахівці рекомендують споживати дині та кавуни вже у серпні.