Херсонські фермери успішно виходять на нові ринки збуту в Європі та Азії

16 Липня 2017 11:35

За даними ГУ Державної фіскальної служби у Херсонській області кількість країн, в які фермери Херсонської області експортують сільгосппродукцію, збільшується з кожним роком.

Наразі, задля виходу на більш цікаві та перспективні ринки, сільгоспвиробники не тільки вдосконалюють якість продукції, але й активно розвивають виробництво, користуючись програмами для розвитку агробізнесу, які пропонує Уряд.

Сьогодні Держава підтримує сільгоспвиробників, впроваджуючи програми з кредитування, компенсації при купівлі агротехніки, програми допомоги по тваринництву та рослинництву.

Багато фінансових установ також мають власні спеціальні програми кредитування аграріїв на вигідних умовах.

Однією з переваг херсонських фермерів є можливість реалізовувати вирощену продукцію, враховуючи сезонні цінові коливання. Адже для збереження якості вирощеної продукції на Херсонщині налічується 45 елеваторів, загальною ємністю 1,5 млн тонн.

Крім того, варто зазначити, що останніми роками Херсонська область стала епіцентром туристичної культури країни. Кількість туристів, які хочуть поласувати місцевою продукцією збільшується з кожним роком, тож попит на Херсонську плодово-овочеву продукцію стрімко росте.

Зазначена переорієнтація ринків збуту херсонської сільськогосподарської продукції повністю замінила нашим аграріям торгівлю з Кримом, що існувала до його анексії.