Як буде розвиватися громада – вирішували у Музиківській ОТГ

4 Липня 2017 11:50

Активні громадяни, керівники комунальних закладів, місцеві депутати, спеціалісти сільської ради та експерти зі стратегічного розвитку доопрацьовували головні напрямки розвитку Музиківської ОТГ.

В Східненському будинку культури 22 червня 2017 року відбулась стратегічна майстерня з розробки Стратегії розвитку Музиківської об’єднаної територіальної громади на 2017-2025 роки. Цей захід став можливим в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією ГлобалКомьюнітіз (GlobalCommunities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Модерували стратегічну сесію польський експерт Войцех Одзімек та український експерт Назар Глінський.

Представники та представниці громади розглядали робочий варіант Стратегічного плану розвитку об’єднаної громади напрацьований на попередніх заходах та узагальнений за тематичними напрямками (операційними цілями). Учасники майстерні мали змогу переглянути заходи в рамках стратегії та терміни їх реалізації. Також пропанували додаткові заходи, відкореговували та змінювали їх, виходячи з потреб громади.

Це не остаточний варіант документу. Організатори очікують, що Стратегія буде затверджена на найближчій сесії сільської ради.

«Це не фінальна частина планування, попереду ще засідання депутатської комісії та затвердження сесією сільської ради. Друзі, , долучайтесь до процесу! На сайті сільської ради розміщений чорновий варіант документу!»   – прокоментувала Людмила Погрібна, учасниця заходу, депутат Музиківської селищної ради.

Підготовка важливого стратегічного документу, який зорієнтує розвиток громади, спрямує всі наявні ресурси громади на досягнення поставлених цілей, створювався за участи громадян, мешканців всіх населених пунктів Музиківської ОТГ (с.Східного,с.Музиківки, с.Загорянівки, с.Висунці та с.Мірошниківка).

Мешканці Музиківської об’єднаної громади у 2025 році бачать власну громаду спільнотою успішних, активних та підприємливих людей, самодостатньою, економічно розвинутою територією, місцем, де вирує культурне життя і звідусіль чути дитячий сміх.

Під час заходу активна молодь запропонувала включити до Стратегії створення в населених пунктах громади мережі ігрових та спортивних майданчиків. Цю пропозицію було прийнято всіма учасниками заходу.

“В селах мало місць, куди можуть прийти родини з дітьми, де можуть гратися малі й підлітки, з користю для себе проводити вільний час. Ми б хотіли щоб спортивних і ігрових майданчиків  стало більше у кожному селі нашої громади.” – зазначила у своїй презентації Марина Чепура, учасниця заходу, координаторка молодіжного напрямку в Музиківській ОТГ.

“Для мене приємним бонусом сьогоднішньої зустрічі стала презентація молодіжного напрямку програми DOBRE та плани місцевої молоді з розвитку сіл та власного дозвілля.” – прокоментувала Людмила Погрібна, учасниця заходу, депутат Музиківської селищної ради.

Джерело: Socioprostir