Віктор Коваленко провів футбольний майстер-клас у Херсоні

23 Червня 2017 13:51

20 червня, за підтримки Херсонської обласної федерації футболу та федерації футболу АР Крим, до вихованців херсонських футбольних шкіл завітав видатний футболіст, уродженець Херсону, півзахисник донецького «Шахтаря» та збірної України, Чемпіон України, володар Кубка України – Віктор Коваленко.

На оновленому футбольному полі КДЮСШ на свого кумира чекало кілька сотень юних футболістів та глядачів, які прийшли побачити молоду зірку українського футболу.

Розпочав Коваленко з невеличкої пробіжки, провів розминку, також з кожною з дитячих команд провів майстер-клас. Діти не стримували емоцій, з задоволенням повторювали вправи, слухали поради від чемпіона України.

Також тут Віктор згадав про свої перші кроки у великий футбол, зустрівся зі своїм першим тренером Володимиром Володіним. Коваленко охоче поспілкувався з юнаками, роздавав автографи. Найкращим учасникам з кожної команди Віктор подарував м’ячі зі своїм підписом.

Головна настанова від чемпіона України для юнаків – наполегливо працювати і слухати тренерів, якщо вони хочуть стати справжніми професіоналами і досягнути найвищих футбольних вершин.

Після закінчення майстер-класу Віктор Коваленко роздавав автографи усім, хто прийшов особисто зустрітися зі своїм кумиром.

Довідка.

Віктор Коваленко народився у Херсоні, де й почав займатися футболом у віці 5 років. Першим тренером хлопця був Володимир Володін. Віктор швидко почав виділятися на фоні своїх одноклубників, і незабаром він отримав пропозиції від клубних академій київського «Динамо» та донецького «Шахтаря». Коваленко обрав «гірників», ставши одним з основних гравців у команді кожної з вікових груп, де він виступав.

У складі «Шахтаря» доволі успішно виступав у юнацькій та молодіжній першостях України.

Дебютував за “Шахтар” 27 жовтня 2014 року, провівши на полі усі 90 хвилин в поєдинку 1/8 фіналу Кубку України проти «Полтави». У Прем’єр-лізі дебютував 28 лютого 2015 року, замінивши Ілсіньо на 84-й хвилині матчу з «Ворсклою».

З 2010 року Коваленка почали залучати до матчів юнацьких збірних України різних віків, де йому нерідко доводилося грати проти хлопців, старших за нього на декілька років. У 2014 році у складі збірної, складеної з гравців віком до 19 років, брав участь у юнацькому чемпіонаті Європи, що проходив в Угорщині. 24 березня 2016 року дебютував у складі збірної України в товариському матчі зі збірною Кіпру, а вже 28 березня вдруге зіграв за головну національну команду в товариському поєдинку зі збірною Уельсу, провівши на полі увесь матч.

Досягнення:

– Чемпіон України: 2016-17
– Володар кубка України: 2016-17
– Срібний призер чемпіонату України: 2014/15, 2015-16
– Володар Суперкубка України: 2015
– Срібний призер Юнацької ліги УЄФА: 2014-15
– Найкращий бомбардир молодіжного чемпіонату світу: 2015
– Найкращий молодий футболіст України: 2015
– Найкращий футболіст України у віковій категорії U19: 2015
– Найкращий футболіст місяця в Україні у віковій категорії U19: серпень 2015 року
– Найкращий футболіст місяця в Україні у віковій категорії U21: березень, квітень — 2016