Херсонська облрада планує збільшити видатки на силовий блок

2 Червня 2017 11:30

ФОТО З АРХІВУ «Дня»

На черговому пленарному засіданні депутати Херсонської обласної ради розглянуть проект рішення «Про внесення змін до програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2017 рік». Проект опубліковано на сайті обласної ради.

У частині документа зміни стосуються сфери оборони. Зокрема, в пункті 1.1 «Територіальна оборона в області» підрозділу 1 «Підвищення обороноздатності області» розділу ІV Програми пункт 1 основних завдань та заходів на 2017 рік буде доповнений новими заходами. 298 тис. гривень планують виділити на ремонт автомобільної техніки військової частини В4533. Це 57-ма окрема мотопіхотна бригада, яка сформована  2014 року на основі окремих мотопіхотних батальйонів. Здебільшого бригада перебуває на території Херсонської області, хоча сформована була в Кропивницькому.

Ще 672 тис. гривень депутати виділять Азово-Чорноморському регіональному управлінню Державної прикордонної служби для забезпечення підрозділів нагрудними камерами для можливості відео— та аудіофіксації. Всього — 84 одиниці.

На здійснення заходів з посилення протидиверсійного захисту об’єктів військових частин, які в підпорядкуванні оперативно-тактичного угруповання «Південь», з обласного бюджету планують надати 176 тис. гривень.

Найбільше коштів (4 млн гривень) планують додати управлінню СБУ в Херсонській області й Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА для встановлення системи спостереження «Сова». Апаратура призначена для нагляду за екологічним та пожежним станом основних лісових масивів, заказників і заповідників.

Іван АНТИПЕНКО, «День»