На Херсонщині, яка протягом останніх років є найбільшим в Україні виробником овочів, вони подорожчали у квітні 2017 року на 6,7% – найбільше з усіх продуктів харчування.
Про повідомили в Головному управлінні статистики у Херсонській області.
“На Херсонщині у квітні 2017 року першочерговим чинником зростання індексу інфляції стало подорожчання продуктів харчування – на 1,8%. Найбільше подорожчали овочі – на 6,7%. Зокрема, капуста білокачанна подорожчала в 1,5 раза, помідори – на 29,2%, морква – на 26,1%, буряк – на 15,2%, цибуля ріпчаста – на 14%, картопля – на 9,1%”, – зазначили в обласному статуправлінні.
Разом з тим, як зазначають в статуправлінні, у квітні 2017 року в області подешевшали огірки – на 19,7%.
Що ж до іншої вітамінної продукції – фруктів, то вони, згідно даних облстатуправління, подорожчали в регіоні у квітні на 5,3%. Так, ківі виросли в ціні на 18,8%, банани – на 8,6%, яблука – на 8,6%, лимони – на 4,8%, виноград – на 1,4%. Проте, дешевшими стали апельсини – на 5,4%.
Протягом останніх років Херсонщина є серед регіонів України найбільшим виробником овочевої продукції. В 2010 році Херсонська область виробила 841,5 тис. тонн овочів. За період з 2011 по 2015 рік Херсонщина щороку виробляла овочевої продукції від 1 млн 123 тис. тонн до 1 млн 287 тис. тонн. У 2016 році, за даними Департаменту агропромислового розвитку ОДА, область виробила 1,3 млн тонн овочів.