У Херсонській області представили книгу кримськотатарських казок

12 Травня 2017 11:21

Презентація книги «Казки кримських татар»

У Генічеському районі Херсонської області 5 травня відбулися презентація книги «Казки кримських татар» і майстер-класи кримськотатарського майстра Рустема Скибіна. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Заходи відбулись у селищах, де компактно проживають кримські татари, – Новоолексіївці й Риковому.

Презентувати книгу «Казки кримських татар» українською мовою від національного видавництва дитячої літератури «Веселка» приїхав директор видавництва Олексій Бондаренко.

На обох презентаціях також організували виставку кераміки й фоторобіт кримськотатарського майстра Рустема Скибіна, орнаменти якого були використані при оформленні цієї книги.

Майстер Рустем Скибін на презентації книги кримськотатарських казок

У Новоолексіївці він провів для дітей два майстер-класи з кримськотатарської орнаменталістики. А в селищі Рикове під час презентації прочитав лекцію про кримськотатарську традицію прикрашання кераміки орнаментом.

У коментарі для Крим.Реалії Рустем Скибін акцентував увагу на необхідності подібних заходів, тому що через культуру, на його думку, різні народи можуть пізнавати один одного.

«Повітря насичене морем, багато співвітчизників, було повне відчуття дому – Криму», – відгукнувся кримськотатарський майстер про відвідування Генічеського району.