“Рідна країна” зеленіє: новий горіховий сад закладено на Херсонщині [Відео]

5 Травня 2017 06:21

Вирощування зернових, овочів та ягід – це ті галузі сільгоспвиробництва, на які здебільшого українські фермери роблять ставку. Проте є сміливці, що не бояться вкладати свої сили і кошти у кілька гектарів саду, та ще й не фруктового, а горіхового.

Сергій Коротченко – приватний підприємець з села Надеждівка Херсонської області, член Ради Херсонської обласної організації Політичної Партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна». На цих 10 гектарах землі він планує вирощувати американський сорт волоського горіху по інтенсивній технології. Фермер вже закупив 2300 сертифікованих саджанців. Сорт Чандлер – плодоносний та добре приживається в наших кліматичних умовах.

У суботу, 29 квітня, у с. Надеждівка Білозерського району відбулося закладання першого на півдні України, екологічно чистого, сертифікованого за Європейськими стандартами саду волоських горіхів.

Участь у заході взяли лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, голова Херсонської обласної партійної організації Тарас Букрєєв, члени Ради обласної партійної організації Дмитро Рибалко, Микола Мегеря, Віталій Шкода, Тетяна Лінецька, очільник Херсонського представництва Фонду «Рідна країна», депутат міської ради Михайло Линецький, а також голова Київської міської партійної організації «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

Відео “Херсон плюс”