ДПСУ нагадала про режимні обмеження на адмінкордоні з Кримом напередодні Великодніх свят

14 Квітня 2017 06:21

На адміністративному кордоні з анексованим Кримом і на території Арабатської стрілки діють спеціальні режимні обмеження з пересування і ведення будь-якої діяльності. Про це напередодні Великодніх свят повідомляють у прес-службі Держприкордонслужби України.

«Перебування, пересування осіб, зокрема, ведення будь-якої діяльності на цій території, здійснюється виключно за списками, заздалегідь наданим до відповідних правоохоронних органів не пізніше, ніж за 10 діб до орієнтовної дати прибуття осіб або початку ведення діяльності. Після узгодження списків із правоохоронними структурами і в разі наявності документів, що засвідчують особу, такі особи в установленому порядку пропускаються на зазначену територію», – зазначили у відомстві.

У Держприкордонслужбі також нагадали, що всі громадяни України, які перебувають у прикордонних районах, повинні мати документи, що засвідчують їхню особу, а іноземні громадяни – також і документи, що підтверджують законність їхнього перебування на території країни.

Крім того, водії на вимогу прикордонників повинні зупиняти транспортні засоби, надавати для перевірки документи, що посвідчують особу водія й пасажирів, і реєстраційний документ на автомобіль, а також надавати можливість оглянути транспортний засіб.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною й півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній «кордон». На адмінкордоні працюють три контрольних пункту в’їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».