Суд повернув Скадовську пляжі на мільйон

13 Квітня 2017 08:40

nmsk.dp.ua

Приморському місту Скадовськ, яке має статус курорту держзначення, рішеннями господарського суду Херсонської області повернуто дві земельні ділянки на міському пляжі загальною площею 1,1 гектара і вартістю понад 1 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Херсонської області.

“Природні території міста Скадовськ Херсонської області оголошено курортом державного значення, земельні ділянки у межах його пляжної зони мають особливо цінні та унікальні природні властивості, які підлягають особливій охороні. Однак не всі орендарі рекреаційних земель дотримуються вимог закону, умов договорів оренди земельних ділянок щодо належного стану утримання Скадовського пляжу. У зв’язку з цим, прокуратура області подала до суду два позови до приватного підприємства про розірвання договорів оренди земельних ділянок рекреаційного призначення загальною площею 1,1 гектара і вартістю понад 1 млн гривень та повернення їх до земель комунальної власності. Рішеннями господарського суду Херсонської області позови прокуратури задоволено”, – повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Як зазначають у прокуратурі, ці земельні ділянки на Скадовському міському пляжі буде вилучено та повернуто територіальній громаді міста.

Місто Скадовськ восени 2011 року отримало статус курорту державного значення.

Джерело: Укрінформ