Горностаївський «Мир» впевнено переміг кременчуцький «Кремінь»

19 Березня 2017 13:06

fc-mir.com.ua

Лідер Другої ліги зазнав прикрої поразки в Горностаївці в матчі 21-го туру.

Матч викликав досить великий інтерес у шанувальників футболу Херсонщини. Подивитися гру лідера, та й познайомитися з наполовину новою командою Мир, приїхало багато шанувальників, навіть з далеких куточків Херсонщини.

У стартових складах обох команд з’явилися новачки. У гостей з перших хвилин грали Кравчук і Лісовий, на заміну вийшов Іванов. А ось у Мира легше назвати тих, хто залишився з торішнього складу, ніж перерахувати сім дебютантів. Так ось уболівальникам були знайомі Рафальський, Шмат, Савченко. Решта вперше постали перед своїми шанувальниками.

Поки вболівальники вивчали новачків, команди теж придивлялися один до одного. На старті в діях обох команд, відчувалося хвилювання. Якась поспішність, сумбур. Нервозність відразу пропала після забитого гола, коли в середині тайму Боровик, перебуваючи за межами штрафного майданчика по центру воріт, метрів з двадцяти п’яти пробив по м’ячу. І влучив у праву від воротаря дев’ятку, вийшов красень гол – 1: 0.

Гості відразу ж кинулися відіграватися і через пару хвилин їхня атака правим флангом завершилася подачею Бичкова в штрафний майданчик Мира і Горват головою переправив м’яч у ворота господарів, піймавши воротаря на протиході – 1:1. На тридцятій хвилині гості могли забити і другий м’яч, але удар Богданова голкіпер мирян відбив, правда, перед собою, а на добиванні Степанчук пробив вище воріт.

А на 37-й хвилині вже Шваб, міг порадувати місцевих уболівальників, але не влучив у ворота з гострого кута. Потім після прострілу Шваба, уже захисник ледь не зрізав м’яч у свої ворота. І все ж ще до перерви шанувальники футболу Горностаївки побачили гол. Після розіграшу кутового захисники зіграли на винос, але Хорольський набіг і у нього вийшов чудовий удар. М’яч прошмигнув знову в праву дев’ятку воріт Кременя. Йшла сорок п’ята хвилина – 2:1.

Другий тайм господарі почали активніше і на 57 хвилині миряни на правому фланзі заробили штрафний. Після навісу в штрафну Шмиголь головою переправив його в ворота – 3:1.

Після пропущеного третього м’яча наставник Кременя Сергій Ященко зробив корективи в середній лінії, випустивши Скоцького замість Піскуна і Тертишного замість Степанчука. У нападі замінив Тимченко на Іванова. Гості перехопили ініціативу, частенько перебуваючи на половині господарів. Але до справжніх гольових моментів справа не доходила. Навпаки, на останніх хвилинах могли забити ще горностаївці. На 90 хвилині Доценко хорошим пасом виводить Шваба на побачення з голкіпером, але його збиває перед штрафним майданчиком Кравчук і отримує червону картка за фол останньої надії. Ще через пару хвилин вже Томенко вискакував віч-на-віч з Онопко, але не зміг переграти голкіпера, який відбив удар.

Завдяки цій перемозі горностаївці набрали 32 очки і зміцнилися на 7-му місці, а ось Кремень поступився лідерством Руху при тому, що у Жемчужини ще буде матч у запасі, щоб теж обігнати кременчужан.

У 22-му турі Мир поїде в Одесу до Жемчужини, а Кремінь вдома прийматиме Поділля.

Джерело: Sportarena