Cкадовськ може стати для України оздоровницею

13 Березня 2017 08:22

Море / 24 Канал

Курортне місто Скадовськ на Херсонщині може стати для України такою самою оздоровницею, як широко відоме місто-курорт Саки в окупованому Росією Криму.

Таку думку висловив екс-міністр туризму і курортів АР Крим, голова правління ГО “Асоціація індустрії гостинності України” Олександр Лієв на прес-конференції у Скадовську, повідомляє Укрінформ.

“Скадовськ – це земля, яка лікує, і це дуже серйозна перевага. Скадовськ як лікувальний курорт має величезну конкурентну перевагу, яку мають в Україні лише 6 міст, і одне з яких знаходиться на окупованій території – місто Саки. Я впевнений, що це місто (Скадовськ. – Ред.) теж зможе стати оздоровницею, такою самою як Саки, з таким самим доходом у бюджет від туризму, як у Сак”, – сказав Лієв.

При цьому він зазначив, що Скадовськ за природними лікувальними умовами “конкурує не з Туреччиною, а має головного конкурента – фармацевтичні кампанії”.

У цьому зв’язку народний депутат України, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, член правління ГО “Асоціація індустрії гостинності України” Анна Романова наголосила, що Скадовськ, який у 2011 році отримав статус курорту державного значення, досі не асоціюється з цим поняттям у свідомості багатьох жителів України.

Вона підкреслила, що Херсонщина має повною мірою використовувати потенціал Скадовська.