Херсонців запрошують до участі в ІІІ Міському конкурсі літературної творчості ім. Миколи Братана

21 Лютого 2017 16:30

До 26 лютого триває подання робіт на ІІІ Міський конкурс літературної творчості ім. Миколи Братана. До участі в конкурсі запрошуються авторські учнівські, студентські, молодіжні колективи та молоді поети, прозаїки та драматурги віком від 14 до 45 років, що проживають на території м. Херсона,  які надіслали конкурсні роботи в установленому порядку.

Конкурс складається з двох частин:

1. Конкурс творів у номінаціях «Поезія» та «Проза».

2. Творчі зустрічі (з поетами, драматургами, діячами культури та мистецтва, журналістами тощо).

В обох номінаціях суддівство відбувається за трьома віковими категоріями:

учнівська молодь (14-17 років);

студентська молодь (18-23 роки);

інші категорії молоді (до 45 років).

У номінації «Проза» художня проза подана на конкурс має бути не менше ніж 5 сторінок і не більше 150. У разі, якщо конкурсний твір перевищує норми, зазначені вище, автор надає для участі у конкурсі фрагмент (главу, частину, уривок).

У номінації «Поезія» на конкурс  подається  не менше ніж 5 віршованих творів. З поеми подається уривок.

Твори, які подаються на конкурс мають бути написані українською або російською мовами. Тематика творів не обмежена.

Порядок подання робіт

Конкурсні роботи приймаються оргкомітетом з 01 жовтня 2016 до 26 лютого  2017 року (включно) у методичному відділі Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки за адресою:  м. Херсон, вул. Потьомкінська, 97.

Часи прийому: щоденно з 10.00 до 12.00, з 14.00 до 16.00, крім суботи та неділі.

Телефони для довідок: 49 05 16 (Централізована бібліотечна система); 32 17 18 (управління культури Херсонської міської ради); e-mail:  khersoncbs15@gmail.com.

Матеріали подаються в паперовому та електронному вигляді. Рукописи творів повинні бути віддруковані шрифтом Times New Roman (розмір шрифту – 14).

Конкурсні роботи повинні мати наступні атрибути:

– назва та юридична адреса навчального закладу або організації;

– номінація, у якій надається дана робота;

– назва роботи, автор (повністю П.І.Б., контактна інформація).

Нагородження переможців

Визначення переможців здійснює журі у кожній з  2-х номінацій. Переможцем конкурсу є особа (або кілька осіб), чий твір отримав максимальну кількість балів і визнаний найкращим у відповідній номінації.

Автори, які стали переможцями конкурсу в номінаціях “Проза” та „Поезія” нагороджуються дипломами управління культури Херсонської міської ради за зайняте 1, 2 і 3 місце, а також пам’ятними подарунками.

Незалежно від номінації журі має право присвоїти окремі відзнаки:
– „Відкриття року” – найкращому молодому конкурсанту за твір, який ще не був опублікований;
– „Визнання” – за видатний вклад у розвиток мистецтва й багаторічну плідну та сумлінну працю;
– „Постать” – за кращий твір, присвячений видатній особистості м. Херсона: культурному, науковому діячу, політику, іншій видатній особистості;
– «Надія» – юному конкурсанту, який робить перші талановиті кроки у літературній творчості (у віковій категорії від 14 до 17 років).

За підсумками проведення конкурсу видається збірка творів переможців ІІІ Міського конкурсу літературної  творчості ім. Миколи Братана (протягом травня 2017 року). Також автор дає згоду на публікацію у будь-якому виданні, що запропонував оргкомітет конкурсу. Розповсюдження збірки проводиться протягом 2017 року на культурно-мистецьких заходах, серед бібліотечних закладів м. Херсона, професійних митців та діячів аматорського мистецтва.

Урочисте нагородження переможців відбувається в кінці травня на початку червня 2017 року. Організатори конкурсу – управління культури Херсонської міської ради та Централізована бібліотечна система м. Херсона.