Михайло Линецький прокоментував засідання позачергової сесії Херсонської міськради

13 Лютого 2017 07:11

Фото Тараса Бузака

У п’ятницю, 10 лютого, відбулося засідання позачергової сесії Херсонської міської ради. На розгляд було винесено два питання – «Про зміни до міського бюджету на 2017 рік» та «Про внесення змін та доповнень до Цільової програми розвитку міського електротранспорту м. Херсона на період до 2017 року».

Керівник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький прокоментував «Рідній Херсонщині» засідання позачергової сесії.

“Розгляд кількох питань зайняв понад три, що є свідченням непрофесійної підготовки виконавчими органами проектів рішення, що виносяться на розгляд сесійної зали. Зокрема, варто зазначити, що були намагання включити до порядку денного фінансування комунальних підприємств, керівниками яких є депутати Херсонської міської ради. Як наслідок – питання не знайшли підтримки”, – прокоментував Михайло Валерійович.

Михайло Линецький не оминув увагою конфлікт, який трапився в сесійній залі.

“На жаль, початок ознаменувався словесною перепалкою та бійкою між депутатами та надмірно активними, так званими представниками громади. Переконливо прошу колег повернутися до попередньої редакції регламенту, в якій було передбачено видалення без попереднього рішення депутатського корпусу правоохоронними органами із зали засідання надмірно “емоційних” городян”, – прокоментував депутат.

Крім того, Михайло Валерійович акцентував увагу ще на одній проблемі.

“Тривалий час в Херсоні у міського голови немає повноцінних заступників. Я з колегами вивчив законодавчу базу та нормативно-правові акти, які регламентують термін виконання обов’язків на обраних посадах. Порадившись з науковцями в галузі державного управління, отримавши відповіді від Державної служби України з питань праці та Національного агентства України з питань державної служби, вимушений був звернутися до міського голови і вимагати від нього терміново усунути порушення діючого законодавства”, – наголосив Михайло Линецький.

Також депутат прокоментував ситуацію з голосуванням по наданню фінансової допомоги КП “Дорожник”.

“Я особисто підтримав внесення до порядку денного надання фінансової допомоги КП “Дорожник”, новопризначений керівник якого докладає надзвичайних зусиль для забезпечення безперервної та ефективної роботи підприємства в зимовий період. Пропоную наступного тижня повернутися до питання, задля чого готовий особисто збирати підписи депутатів для скликання позачергової сесії”, – додав Михайло Валерійович.