Каховка допоможе Львову уникнути екологічної катастрофи

8 Лютого 2017 08:44

ФОТО FAKTI.KS.UA

Міський голова Каховки Андрій Дяченко відгукнувся на прохання мера Львова Андрія Садового у прийомі твердих побутових відходів на міському полігоні. Про це Дяченко повідомив на своїй сторінці у Facebook. «Минулого тижня ми отримали лист від Андрія Садового. Мер Львова попросив Каховку підтримати львів’ян. І, щоб не допустити екологічної катастрофи, тимчасово прийняти частину львівського сміття на наш полігон ТПВ. Ми порадилися з комунальниками і прийшли до одноголосного рішення — допомогти львів’янам», — зазначив Андрій Дяченко.

Мер Каховки зазначив, що сміття зі Львова не вплине на екологічну ситуацію в місті і закликав міських голів по всіх країні допомогти Львову справитися з проблемою.

«У нас немає такої біди, як у Львові. Обсяг сміття, який готова прийняти Каховка (200 м3), абсолютно прийнятний і ніяк не вплине на екологічну ситуацію в місті. Для порівняння, 200 м3 — це лише тижневий обсяг сміття, вироблений каховчанами. Сміття будемо приймати за договором. Львів перерахує Каховці 21 гривню за кожен куб відходів.

Готовий вислухати будь-які обурення. Але я вважаю, що це по-людськи — допомогти людям у їхній біді. Також закликаю мерів інших міст підтримати львів’ян, і за можливості, прийняти частину ТПВ. Якщо ми будемо байдужі, екологічна катастрофа торкнеться не тільки Львова, а й усієї України».

Іван АНТИПЕНКО, «День»