Для підвищення якості освіти в Херсонській області створюються опорні школи

24 Січня 2017 11:50

boromljanskij_nvk-1024x330Облдержадміністрація продовжує надавати відповіді на запитання телеглядачів, які були занотовано під час прямого ефіру очільника області Андрія Гордєєва 28 грудня на телеканалі «Скіфія».

Одне з таких питань, яке задав мешканець області, стосувалося освітніх закладів у селах області та яким чином на сьогодні про них турбуються.

За інформацією управління освіти та науки облдержадміністрації з метою підвищення якості оптимізовано мережу загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих у сільський місцевості, шляхом створення опорних шкіл.

Так, для 11 опорних шкіл за рахунок державних субвенцій придбано сучасне обладнання 14 навчальним кабінетам: фізики -7, хімії – 5, біології, географії – по 1. За результатами тендерних процедур 30 грудня 2016 року укладено договір на поставку 13 шкільних автобусів у термін до 1 березня поточного року.

Крім того, у межах підготовки до нового навчального року та осінньо-зимового періоду завершено будівельні роботи у 231 закладу: відремонтовано 40 покрівель, 20 систем опалення та 17 котелень із заміною застарілих котлів. У рамках заходів з енергозбереження замінено вікна у 34 навчальних закладах, утеплено дахи, фасади у 6 школах і садках. На 99 об’єктах проведено загально-будівельні роботи, у тому числі відремонтовано 16 туалетних кімнат, 14 спортивних залів, 10 їдалень. У рамках виконання заходів по заміщенню природного газу іншими видами енергоносіїв для опалення навчальних закладів переоснащено 8 теплових шкільних господарств.

Також за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку профінансовано 21 інвестиційний проект галузі освіти на суму 19,09 млн грн.

Всього за поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів залучено 81,7 млн грн, з яких  46,9 млн грн з державного бюджету, 34,8 млн грн  – з місцевих.