У Херсоні провели дослідження відкритості роботи місцевої влади

26 Грудня 2016 06:12
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Моніторингова група Громадської мережі ОПОРА провела дослідження індексу публічності в роботі органів місцевого самоврядування в Херсоні. Активісти надіслали до органів міської ради 49 інформаційних звітів, провели моніторинг контенту офіційних сайтів, проаналізували нормативно-правові акти, перевірили процедуру прийому громадян міським головою та можливості відвідування громадянами робочих засідань органів влади, в тому числі громадянами з особливими потребами.

Сукупні показники рейтингу ґрунтуються на 210 оперативних питаннях, які охоплюють широкий спектр функцій органів влади і конкретних посадових осіб. На основі отриманих даних за спеціальною оцінкою обробки інформації громадські активісти склали індекс публічності органів влади. «У Херсоні цей показник склав 56%, що відповідає 14 місцю у відповідному рейтингу обласних центрів України. У порівнянні з минулим роком індекс публічності зріс лише на 1%. Після різкого підйому у 2015 році на 14% ситуація залишається стабільно», — коментують автори моніторингу.

За їхніми даними, у 2016 році лише комплексна оцінка міського голови потрапила у розділ задовільного рівня (67%). Оцінка та рейтинг депутатів міської ради (56%) та виконавчих органів (47%) перебувають на низькому рівні публічності.

Іван АНТИПЕНКО, «День»