Проект газопроводу до Генічеська коштуватиме понад 2 мільйони гривень

23 Грудня 2016 08:51

8f443bc3-360a-4c6c-a1a5-e8cfcb4b554c_w610_r1_sПро це в коментарі місцевому виданню «Новий Візит» повідомив мер Генічеська Олександр Тулупов. За його словами, уряд підтримав будівництво нового газопроводу до Генічеська з урахуванням фінансування проектних робіт на місцевому рівні.

Вартість проекту для газопроводу складе 2 – 2,5 мільйона гривень. Більшу частину коштів, орієнтовно 1 млн 300 тисяч гривень, виділять з обласного бюджету. Решту суми оплатять місцеві бюджети. Після виготовлення проекту держава візьме на себе фінансування нового газопроводу до Генічеська.

Газопровід дасть можливість не тільки закрити проблему газопостачання Генічеського району шляхом підключення до загальної газотранспортної мережі, але і в перспективі забезпечити газом ряд населених пунктів Херсонської області, де блакитного палива ніколи не було. Крім того, не знімається питання переходу на альтернативні джерела опалення, зазначає Тулупов. Планується, що в обласному бюджеті на наступний рік передбачать 170 тисяч гривень адресної допомоги категорійним верствам населення Генічеська для придбання твердопаливних котлів.

Раніше голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що при стабільному фінансуванні будівництво газопроводу можуть завершити через 4 роки. Вартість усього проекту складає понад 1 мільярд гривень.

Нагадаємо, проблеми з газопостачанням Генічеська виникли в січні 2016 року, коли самопроголошена кримська влада припинила подачу українського газу, який зберігався в Глібівському підземному сховищі і використовувався для потреб Генічеського району та частини Криму.

Іван АНТИПЕНКО, «День»