Спілка театральних діячів проводитиме сезонну школу для акторів і режисерів у Херсоні

20 Грудня 2016 11:50

mascaras_simbolo_teatro_1330008728691_956x500Національна спілка театральних діячів України (НСТДУ) щороку буде проводити чотири школи для молодих українських акторів і режисерів.

Про це заявив на прес-конференції голова НСТДУ – художній керівник Національної оперети, народний артист України Богдан Струтинський, повідомляє Укрінформ.

“Спілка театральних діячів – в плані навчальної бази – запропонує сезонні школи, зокрема з провідними фахівцями з-за кордону. Перша школа – з менеджменту – відбудеться 22 лютого 2017 року в Національній опереті та Молодому театрі”, – сказав Струтинський.

За його словами, вже ведуться перемовини про співпрацю з Польським інститутом театру ім. Адама Міцкевича, з Угорською спілкою театральних діячів, а також Молдовською. Школи відбуватимуться щосезону: осіння і зимова, а також весняна і літня – ці планується проводити в Одесі та Херсоні.

“Наприкінці квітня буде акторська школа, вірогідно в Буковелі. Найбільша школа – це літня, яка збиратиме режисерів, акторів, критиків, художників. На ній проводитимуть майстер-класи провідні актори і режисери. Це буде прекрасний ярмарок тих людей, які сьогодні в своїй професії починають перші кроки”, – підкреслив керівник молодіжної політики і пошуково-експериментального театру НСТДУ – режисер, художній керівник Київського театру “Золоті ворота” Станіслав Жирков.