У Генічеську закликали Путіна віддати українське газосховище в Криму

16 листопадаа 2016 09:36

8f443bc3-360a-4c6c-a1a5-e8cfcb4b554c_w610_r1_sПрезидента Росії Володимира Путіна закликали повернути під контроль України «захоплене росіянами» газове сховище в Криму.

З таким закликом виступив глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов під час візиту на Арабатську стрілку з журналістами місцевого інформаційного порталу «Новий Візит» та кореспондента Радіо Свобода 15 листопада.

«Якщо ви такий благородний, віддайте під український контроль це маленьке Глібовське сховище. У вас немає російського газу в Криму. А наші українські свердловини можуть давати близько 70 тисяч кубів газу на добу. Зараз споживання газу в Генічеському районі близько 30-35 тисяч кубів газу. У нас залишається вільний газ. І ми його можемо дати українцям, які живуть у Криму. Але ми його спалюємо, тому що ви захопили сховище», – зазначив Олександр Воробйов.

Під час візиту глава райдержадміністрації продемонстрував журналістам газові свердловини, розташовані в акваторії Азовського моря, газовий вузол і газовий комору, призначений для аварійного скидання газу.

Раніше глава підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов запропонував президенту Росії Володимиру Путіну «забезпечити кримським газом українське місто Генічеськ». Підконтрольна Кремлю влада анексованого Криму стверджувала про початок постачання газу на материкову частину України, в Генічеськ.

Однак глава Генічеської райдержадміністрації заперечував постачання газу з анексованого Криму.