Соціально спрямований проект Херсонської області «Шерифи» – новий формат!

5 листопадаа 2016 13:50
ridna.ua

ridna.ua

У Херсонській області протягом 6 років триває робота соціально спрямованого проекту щодо запобігання порушень громадського порядку. За цей період 1140 безробітних осіб були працевлаштовані на спеціально створені тимчасові робочі місця для участі в оплачуваних громадських роботах інструкторами з інформування населення, так званими «Шерифами».

З серпня місяця поточного року Проект почав працювати у новому форматі, виникла нагода в активізації цієї роботи у прикордонних районах області: Чаплинському, Каланчацькому та Генічеському. Адже з’явилась потреба у формуванні стабільної та якісної системи профілактики адмінпорушень, порушень громадського порядку та запобігання протиправній діяльності на кордоні.

Потенційні учасники Проекту – громадяни з числа безробітних, в першу чергу, демобілізовані учасники АТО. Під час підготовки вони проходять професійний відбір, інструктажі, де вчать, як спілкуватися з людьми та знаходити шляхи мирного врегулювання конфліктів. Фінансування даних видів робіт здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та місцевих рад.

Також одне із завдань Проекту – залучення «Шерифів», які отримали спеціальну професійну підготовку, до постійної зайнятості.

Довідково: Станом на 01 листопада поточного року в області залучені до громадських робіт 177 безробітних осіб, з них 110 – демобілізованих учасників АТО, в тому числі в прикордонних з анексованим Кримом районах – 52 безробітні особи, з них – 34 демобілізовані учасники АТО.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ХОЦЗ